[ad_1]
حق نشر عکس
Getty Images
رئیس جمهوری روسیه هنگام بازدید از پایگاه هوایی این کشور در لاذقیه – هواپیمای روسی هنگام بازگشت به این پایگاه ناپدید شد
یک هواپیمای نظامی روسیه مامور به سوریه ناپدید شده و احتمال میرود هدف دفاع ضد هوایی سوریه قرار گرفته باشد.
روز سهشنبه، ٢٧ شهریور (١٨ سپتامبر) وزارت روسیه اعلام کرد که شب گذشته، یک هواپیمای گشتی از نوع ایلوشین-٢٠ متعلق به این کشور با چهارده سرنشین هنگام پرواز بر فراز دریای مدیترانه در فاصله ٣٥ کیلومتری سواحل سوریه از صفحه رادار محو شد و جستجو برای یافتن آن به جریان افتاده است. این هواپیما از یک ماموریت گشتزنی به پایگاه هوایی روسیه در سوریه باز میگشت. به گفته وزارت دفاع روسیه، هنوز اثری از هواپیما یافت نشده است.
وزارت دفاع روسیه در مورد علت احتمالی سقوط توضیحی نداده اما گفته است که هواپیما هنگامی ناپدید شد که چهار فروند جنگنده اف-١٦ اسرائیلی در عملیاتی علیه تاسیساتی در لاذقیه در سوریه شرکت داشتند. خبرگزاری روسی تاس به نقل از وزارت دفاع روسیه افزوده است که در همان زمان، شلیک یک فروند موشک از یک ناوشکن فرانسوی نیز ثبت شده اما به ارتباط احتمالی بین ناپدید شدن هواپیما باعملیات هوایی اسرائیل و شلیک موشک فرانسوی اشارهای نکرده است.
خبرگزاری روسی نوستی نیز به نقل از منابع نظامی روسیه گفته است که در حمله هواپیماهای اسرائیلی به اهدافی در لاذقیه، دفاع ضد هوایی سوریه نیز با شلیک موشک و تیراندازی ضدهوایی فعال بود.
مقامات سوریه هنوز در مورد این حادثه اظهار نظری نکردهاند و سخنگوی ارتش اسرائیل هم از تایید یا تکذیب عملیاتی در شب گذشته علیه اهدافی در سوریه خودداری ورزیده و گفته است که اسرائیل نسبت به گزارشهای خبری اظهار نظری نمیکند.
+ گزارش ها از حمله شدید هوایی به مرکزی دولتی در لاذقیه
+ اسرائیل: طی دو سال ۲۰۰ حمله علیه اهداف ایران در سوریه انجام دادهایم
+ توافق دفاعی ایران و سوریه، اسرائیل را ‘منصرف نمیکند’
حق نشر عکس
Getty Images
پرچمهای ایران، سوریه و روسیه در ساحل لاذقیه – اسرائیل خواستار خروج نظامی ایران از سوریه شده است
در همانحال، منابع نظامی آمریکا گفتهاند که در زمان ناپدید شدن هواپیما، نیروهای این کشور و ائتلاف بینالمللی به رهبری آمریکا عملیاتی در سوریه نداشته است. این منابع افزودهاند که به احتمال زیاد، هواپیمای روسی به اشتباه هدف آتش دفاع ضدهوایی سوریه قرار گرفته و سرنگون شده است.
شامگاه گذشته، خبرگزاری دولتی سوریه – سانا – به نقل از یک بیانیه گزارش کرد که دفاع ضد هوایی این کشور”تعدادی موشک شلیک شده از سوی دریا به طرف اهدافی در شهر لاذقیه را رهگیری و تعدادی از آنها را قبل از رسیدن به هدف منهدم کرده است.” این بیانیه افزوده است که هدف این موشکها، مجتمع “صنایع فنی” بوده اما از آسیب احتمالی به این تاسیسات یا خسارات جانی این حمله گزارشی نداده است.
شب گذشته، رسانههای خبری گزارش کردند که تاسیساتی در لاذقیه هدف حملات موشکی سنگین قرار گرفته که به گفته برخی منابع، در جریان آن به این تاسیسات خسارت گسترده وارد آمده و دست کم ده نظامی هم زخمی شدهاند. وضع بعضی از زخمیهای این حمله وخیم گزارش شده است. براساس این گزارشها، دفاع ضد هوایی سوریه توانست تعدادی از موشکهای پرتاب شده به سوی این هدف را رهگیری و منهدم کند. منابع خبری احتمال دادهاند که حملات توسط نیروی هوایی اسرائیل صورت گرفته باشد.
حق نشر عکس
Sana
تصویر منتشر شده توسط خبرگزاری دولتی سوریه در مورد حمله شامگاه گذشته به یک مجتمع صنعتی در لاذقیه – منابع خبری از خسارات و تلفات این حمله خبر دادهاند
اسرائیل در جریان جنگ داخلی سوریه عمدتا موضع بیطرفی اتخاذ کرده اما اعلام داشته بود که نسبت به هر اقدامی که باعث تقویت گروه حزبالله لبنان یا ادامه حضور نظامی ایران در سوریه شود واکنش نشان خواهد داد.
طی سالهای جنگ، نیروی هوایی اسرائیل در موارد متعدد کاروانهای حامل تجهیزات و تسلیحات ارسالی ایران برای حزبالله را هدف قرار داد و در چند سال اخیر، حملات متعددی را علیه مراکز و تاسیسات نظامی و انبارهای اسلحه و مهمات متعلق به جمهوری اسلامی و حزبالله در سوریه انجام داده و در مواردی، تلفاتی به نیروهای ایرانی وارد کرده است.
از پائیز سال ٢٠١٥ که ارتش روسیه به حمایت از نیروهای دولتی سوریه وارد جنگ داخلی آن کشور شد، دولت سوریه توانسته است بسیاری از مناطق این کشور را از شورشیان مخالف دولت باز پس بگیرد. با گسترش تسلط دولت بشار اسد بر مناطق بیشتری از این کشور، اسرائیل خواستار آن شده است که حضور نظامی ایران در سوریه پایان یابد و هشدار داده است که با توسل به عملیات نظامی، مانع از استقرار نظامیان جمهوری اسلامی در سوریه خواهد شد.
حق نشر عکس
Tasnim
رئیس جمهوری سوریه و وزیر دفاع ایران – ایران بر رابطه استراتژیک با سوریه تاکید دارد اما واکنش نظامی اسرائیل به حضور نظامی ایران میتواند مانع از تثبیت اوضاع در سوریه شود
دولت اسرائیل از روسیه خواسته است ایران و سوریه را برای اخراج نیروهای ایرانی و حزبالله لبنان از سوریه تحت فشار قرار دهد اما تاکنون تنها تخلیه مناطق نزدیک مرز اسرائیل و سوریه از این نیروها تحقق یافته و در واکنش به این وضعیت، اسرائیل به حملات علیه سوریه ادامه داده است.
با توجه به ادامه عملیات هوایی روسیه در خاک سوریه، قاعدتا حملات هوایی اسرائیل بدون اطلاع و هماهنگی لازم با نیروهای روسی، و همچنین ائتلاف به رهبری آمریکا صورت نمیگیرد هر چند ارتش سوریه هم در صدد دفاع در برابر این حملات برمیآید و معمولا اعلام میکند که موشکهای پرتاب شده توسط هواپیماهای اسرائیلی را رهگیری و منهدم کرده است.
روسیه و اسرائیل دارای روابط دوستانه هستند و به خصوص بین رهبران دو کشور روابط نزدیکی وجود دارد و حکومت جمهوری اسلامی نیز روابط خود با حکومت بشار اسد را “استراتژیک” توصیف کردهاند. در هفتههای اخیر، مقامات نظامی و سیاسی جمهوری اسلامی چند بار به سوریه سفر و درباره ادامه روابط دوجانبه به مقامات سوری گفتگو کردهاند.
درعین حال، در صورت پایان جنگ سوریه، حکومت این کشور برای تثبیت اوضاع داخلی و به خصوص جلب سرمایه و کمک اقتصادی خارجی، محتاج برخورداری از ثبات و امنیت داخلی است و ادامه حملات نظامی اسرائیل با هدف جلوگیری از حضور نظامی جمهوری اسلامی ایران و متحدانش در تضاد با این هدف خواهد بود. نخست وزیر اسرائیل گفته است که با همکاری بین دولتهای سوریه و ایران به استثنای همکاریهای نظامی مخالفتی ندارد.