[ad_1]
حق نشر عکس
AFP
شورشیان و نیروهای جهادی در سال ۲۰۱۵ کنترل این شهر را به دست گرفتند
سفرای آمریکا و ترکیه در سازمان ملل روز سه شنبه در جریان نشستی در شورای امنیت نسبت به عواقب “فاجعه بار” هرگونه عملیات سوریه و متحدانش در شهر ادلب هشدار داده اند.
این درحالی است که گفته می شود نیروهای دولتی سوریه آماده انجام عملیاتی علیه آخرین پایگاه عمده شورشیان در جنگ داخلی سوریه در ادلب، که سه میلیون جمعیت دارد، هستند.
نیکی هیلی سفیر آمریکا بار دیگر به بشار اسد رئیس جمهور سوریه و متحدانش، ایران و سوریه، هشدار داد که عواقب هرگونه عملیاتی علیه ادلب “ناگوار” خواهد بود و گفت: “جهان آنها را پاسخگو خواهد شناخت.”
خانم هیلی گفت که دولت آمریکا تاکنون شاهد هیچ اقدامی که “نشانه علاقه روسیه، ایران و اسد به راه حلی سیاسی باشد نبوده است.”
او افزود: “تنها چیزی که ما دیده ایم اقدامات گروهی بزدل است که به فتح خونین ادلب علاقه دارند.”
خانم هیلی همچنین گفت که روسیه “توانایی جلوگیری از فاجعه قریب الوقوع در ادلب را دارد.”
اما واسیلی نبنزیا سفیر روسیه گفت که نمی توان اجازه داد “تروریست ها” از صدها هزار ساکن ادلب به عنوان “سپر انسانی” استفاده کنند. او گفت “ده ها هزار” جنگجوی مرتبط با القاعده، دولت اسلامی (داعش) و سایر گروه های افراطی در ادلب حضور دارند.
او در جریان گزارش خود به شورای امنیت درباره اجلاس روز جمعه روسای جمهور روسیه، ایران و ترکیه در تهران گفت که این سه کشور به کمک به “حذف قطعی تروریسم از سوریه” متعهد هستند.
درخواست ترکیه
اما مقام های مختلف ترکیه روز سه شنبه خواستار توقف عملیات علیه ادلب شدند.
فریدون سینیرلی اوغلو سفیر ترکیه در سازمان ملل در این نشست گفت: “شکی نیست که یک عملیات تمام عیار نظامی به یک فاجعه بزرگ انسانی منجر خواهد شد.”
حق نشر عکس
AFP
جنگجویان “جبهه رهایی بخش ملی” (ان اف ال) برای حمله دولت آماده می شود – سوم سپتامبر ۲۰۱۸
او گفت که حملات هوایی و بمباران شهر باعث “راه افتادن موج عظیمی از پناهندگان و خطرات عظیم امنیتی برای ترکیه، باقی اروپا و ورای آن خواهد شد.”
مولود چاوش اغلو وزیر خارجه ترکیه هم خواستار تلاش های مشترک برای جلوگیری از چنین عملیاتی شد.
او گفت: “بیایید این نبرد را متوقف کنیم. و اگر نگرانی هایی درباره گروه های تروریستی وجود دارد، بیایید برای نابودی آنها با هم همکاری کنیم.”
او اضافه کرد که ترکیه “آماه همکاری با روسیه، همکاری با ایران، با آمریکا، فرانسه، بریتانیا و همه طرف ها و بازیگران در سوریه است.”
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه هم در مقاله ای در صفحه دیدگاه های روزنامه وال استریت ژورنال جامعه جهانی را به تلاش برای جلوگیری از عملیات دولت سوریه در ادلب ترغیب کرد.
حق نشر عکس
AFP
استان ادلب میزبان تعداد زیادی پناهجوست
در جلسه روز سه شنبه بریتانیا و فرانسه از درخواست آتش بس در ادلب حمایت و یادآوری کردند که براساس موافقتنامه “نواحی عاری از درگیری” در ادلب – که روسیه، ایران و ترکیه بر آن نظارت دارند – در مورد این موضوع توافق شده بود.
چند روز پیشتر استفان دی میستورا فرستاده صلح سازمان ملل نسبت به فاجعه قریب الوقوع در نتیجه عملیات نظامی در ادلب هشدار داده بود.
بنابه گزارش ها او روز سه شنبه برای بحث درباره بازنویسی قانون اساسی سوریه با دیپلمات هایی از ایران، روسیه و ترکیه دیدار کرد. این دیدار در شهر ژنو سوئیس انجام شد.
مارک لوکاک سرپرست امور انساندوستانه سازمان ملل هم روز دوشنبه گفت که ادلب می تواند شاهد “بدترین فاجعه انسانی، و شاهد بزرگترین آمار مرگ در قرن ۲۱ ام باشد.”
به گزارش آسوشیتدپرس حسین جابری انصاری، فرستاده ویژه وزیر خارجه ایران، پیش از این دیدار گفته بود که می تواند به “نتایج خوبی” منجر شود اما حاضران در این نشست پس از آن با خبرنگاران صحبت نکردند.
آقای جابری انصاری همچنین در مورد به بار آمدن فاجعه ای انسانی در ادلب گفت: “ما هم نگران هستیم. سعی داریم از این وضعیت پرهیز کنیم.”
ادلب در هفته های اخیر زیر آتش بوده است