[ad_1]
حق نشر عکس
Getty Images
تخمین زده میشود ۳۰ هزار سرباز آمریکایی در جریان جنگ کره کشته شدهاند
نمایندگان دولت کرهشمالی در جلسهای که قرار بود طی آن با نمایندگان آمریکا بر سر انتقال بقایای سربازان کشته شده در جنگ کره مذاکره کنند حاضر نشدند. بازگرداندن بقایای سربازان آمریکایی کشته شده در جنگ کره یکی از محورهای گفتگوهای یک روزه میان دونالد ترامپ و کیم جونگ اون در سنگاپور بود.
اگرچه محور مذاکرات میان واشنگتن و پیونگیانگ بر سر توقف برنامه هستهای کرهشمالی است اما بهم خوردن این جلسه میتواند در میان جامعه کهنه سربازان آمریکایی و خانواده بازماندگان جنگ کره با واکنش منفی روبرو شود و منتقدان داخلی آقای ترامپ را نسبت به آینده مذاکرات هستهای با کیم جونگ اون بدبینتر کند.
این در حالی است که کاخسفید میگوید نامه جدید کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی که هفته گذشته (ششم ژوئیه) به دست آقای ترامپ رسیده حاوی جملات بسیار مثبت و حاکی از پیشرفت در جریان مذاکرات دو کشور بوده است.
با وجود این در این نامه به تلاشها برای خلع سلاح هستهای پیونگ یانگ اشارهای نشده است؛ موضوعی که آمریکا بارها گفته اصلیترین هدف در هرگونه مذاکره با کرهشمالی است.
دیدار نمایندگان آمریکا و کره بر سر چگونگی بازگرداندن بقایای سربازان آمریکایی کشته شده در جنگ کره قرار بود امروز (پنجشنبه) در منطقه عاری از تسلیحات که دقیقا در حاشیه مرز دو کره قرار گرفته برگزار شود.
اما اکنون گزارش میشود که کرهشمالی درخواست کرده این جلسه روز یکشنبه (سه روز دیگر) و در سطح عالیتر برگزار شود.
جنگ کره که در خلال سالهای ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ روی داد به مرگ حدودا ۳۰ هزار سرباز آمریکایی انجامید و گمان میرود بقایای اجساد حدود ۷۷۰۰ نفر از آنها هنوز در سردخانههای نظامی کره شمالی نگهداری میشود.
دقایقی بعد از بر هم خوردن این جلسه، آقای ترامپ که در اروپا به سر میبرد با انتشار توییتی، تصویر نامهای که هفته گذشته از کیم جونگ اون دریافت کرده بود را در اختیار عموم گذاشت.
در این نامه رهبر کرهشمالی نوشته: “عمیقا از انرژی و تلاش فوقالعاده جناب آقای رئیسجمهور قدردانی میکنم.”
آقای ترامپ این نامه را بسیار “دوستانه و خوب” توصیف کرده است.
کرهشمالی هفته گذشته و تنها ساعاتی پس از ترک این کشور از سوی مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، نگرش واشنگتن در مذاکرات با این کشور را “یک طرفه و گانگستری” خواند و آن را “تاسفبار” ارزیابی کرد.
این در حالی بود که آقای پومپئو گفتگوهای خود در پیونگ یانگ را بسیار سازنده و رو به جلو توصیف کرده بود.
در تحولی دیگر، امروز آمریکا کرهشمالی را متهم به نقض تحریمهای سازمان ملل متحد در زمینه فرآوردههای پالایشی کرد.
سازمان ملل متحد دسامبر گذشته سقف صادرات نفت را برای کره شمالی ۵۰۰ هزار بشکه در سال تعیین کرده بود.
حق نشر عکس
Getty Images
آقای ترامپ اوایل ماه ژوئن گذشته در سنگاپور با کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی دیدار کرد