[ad_1]
حق نشر عکس
etemaadonline
محمود صادقی در نامه خود حسین طائب را متهم کرده که در دوران مدیریت او مسایل سیاسی و اجتماعی با “نگاه امنیتی” دیده میشوند
محمود صادقی، نماینده مجلس ایران در نامهای به رئیس سازمان اطلاعات سپاه از رفتار ماموران این سازمان و “بیتوجهی“ آنها به قانون انتقاد کرده و گفته است شیوههای این نهاد باعث ایجاد جو عدم اعتماد شده است.
آقای صادقی در این نامه خطاب به حسین طائب گفته است مراجعهکنندگان به او از “رفتار مأموران سازمان اطلاعات سپاه و بی توجهی آنها به موازین آیین دادرسی و حقوق شرعی و قانونی متهمان در مراحل مختلف بازداشت و بازجویی شکایت میکنند.”
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفته است پیگیریهای نمایندگان مجلس در این موارد به نتیجهای نمیرسد و از آقای طائب خواسته “با تجدیدنظر و اصلاح رویکرد و شیوه عمل خود” از آسیب بیشتر به اعتماد عمومی به سپاه جلوگیری کند.
سازمان اطلاعات سپاه از نهادهای موازی اطلاعاتی در ایران است که عملکرد آن با انتقادهایی مواجه بوده است. نقش این نهاد اطلاعاتی در سالهای اخیر پر رنگتر شده است.
سازمان اطلاعات سپاه در سرکوب اعتراضهای مسالمتآمیز و دستگیریهای خودسرانه دست داشته است و فعالان حقوق بشر از رفتار ماموران این نهاد با بازداشتیان به خصوص در سرکوب اعتراضهای انتخابات سال ۱۳۸۸ بارها انتقاد کردهاند.
حسین طائب، رئیس این سازمان از سالهای اولیه استقرار جمهوری اسلامی در نهادهای نظامی و اطلاعاتی فعال بوده است.
“چندپارگی حاکمیت و بیاعتمادی مردم”
محمود صادقی در نامه خود به “ناهماهنگی” و “تعارض” سازمان اطلاعات سپاه با دیگر دستگاههای اطلاعاتی ایران اشاره کرده که به گفته او به “شائبه چند پارچگی حاکمیت” در این کشور دامن زده و باعث “بیاعتمادی و سردرگمی” مردم شده است.
آقای صادقی در نامه خود حسین طائب را متهم کرده که در دوران مدیریت او مسایل سیاسی و اجتماعی با “نگاه امنیتی” دیده میشوند که باعث “آسیب جدی” به جایگاه سپاه در افکار عمومی شده است.
نماینده مردم تهران به عنوان مثال به برخورد سازمان اطلاعات سپاه با فعالان محیط زیستی اشاره کرده است.
- فعالان بازداشتشده محیط زیست در ایران چه کسانی هستند؟
وزارت اطلاعات ایران درباره اتهام جاسوسی به این افراد با سازمان اطلاعات سپاه اختلاف نظر دارد.
آقای صادقی گفته است نحوه رفتار سازمان اطلاعات سپاه با فعالان محیط زیستی، “نقض آشکار حقوق قانونی” این افراد است.
فعالان بازداشت شده به وکیل دسترسی ندارند و نتوانستهاند از زمان بازداشت با خانوادههای خود دیدار کنند.
آقای صادقی در نامه خود همچنین به کاوه مدنی، معاون مستعفی سازمان حفاظت از محیط زیست ایران اشاره کرده و گفته است رفتار ماموران حفاظت اطلاعات سپاه با او “امید جوانان به امکان مشارکت در خدمت به کشور را از آنان سلب میکند.”
کاوه مدنی از زمان آغاز به کارش در سازمان محیط زیست بارها مورد بازجویی قرار گرفت و مدتی اخباری در مورد بازداشت او منتشر شده بود. او اخیرا برای شرکت در یک ماموریت دولتی به خارج از کشور رفت و از آنجا از سمت خود استعفا کرد.
- کاوه مدنی معاون سازمان حفاظت محیط زیست، ایران را ترک کرد
- دادستان تهران خروج کاوه مدنی از ایران را به ‘پیش رفتن تحقیقات’ قضایی نسبت داد
آقای صادقی گفته است”رویکرد امنیتی و شیوه عمل” حفاظت اطلاعات سپاه “به احساس امنیت در جامعه لطمه جدی” میزند.