[ad_1]
حق نشر عکس
SPL
قارچ آمانیتا ویروسا موسوم به فرشته ویرانگر
در روزهای گذشته در ایران پانزده نفر جان خود را به دلیل خوردن قارچ سمی از دست دادهاند و بیش از هزار نفر هم مسموم شدهاند. بیشتر موارد مسمومیت در استانهای غربی ایران بوده: کرمانشاه، لرستان، کردستان، آذربایجانغربی.
بارندگی زیاد و افزایش رطوبت خاک شرایط مناسبی را برای رشد قارچهای وحشی در این استانها ایجاد کرده است. این اولین بار نیست که چنین اتفاقی میافتد، هر سال بخصوص در اوایل بهار و پاییز، مشاهده قارچهایی که در محیط طبیعی و بخصوص زیر درختان رشد کردهاند و کاملا شبیه قارچ خوراکی هستند، عدهای را وسوسه میکند که برای مصرف خود یا فروش آنها را جمعآوری کنند.
سازمان غذا و دارو قارچی را که امسال گروه زیادی را مسموم کرده “آمانیتا ویروسا” معروف به “فرشته ویرانگر” اعلام کرده است.
در اطلاعیه این سازمان آمده اگر “پنج تا ۱۲ ساعت پس از خوردن قارچ” علائم تهوع، استفراغ و اسهال” ظاهر شد فرد باید بلافاصله به بیمارستان مراجعه کند. مسمومیت با این قارچ اگر درمان نشود باعث “نارسایی حاد کبدی” و مرگ خواهد شد.
به عنوان یک قاعده اصلی و کلی، شناسایی قارچ خوراکی یا سمی برای افراد عادی غیرممکن است و هیچ راه یا روش تشخیصی برای متمایز کردن قارچ سمی از خوراکی وجود ندارد. تنها راه پرورش قارچ خوراکی در سالنهای پرورش قارچ است. بنابراین، از خوردن قارچی که در محیط طبیعی پیدا کردهاید اکیدا باید خودداری کردد. قارچ را از فروشگاههای معتبر باید خرید نه از دستفروش و حتما بیاد به نشان استاندارد و مشخصات تولیدکننده و تاریخ مصرف دقت شود.
پرورش قارچ خوراکی در ایران از سال ۱۳۳۷ آغاز شده و از سال ۱۳۶۴ توسعه بیشتری یافته است. هر ایرانی سالانه به طور میانگین ۱.۳ کیلوگرم قارچ مصرف میکند.
وزارت جهاد کشاورزی میگوید ۹۵ درصد قارچ تولیدی در ایران از نوع دکمهای است
بیشتر تولید قارچ خوراکی در ایران دو قارچ دکمهای (۹۵ درصد) و صدفی هستند. در سال ۱۳۹۵ وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که قصد دارد ابتدا قارچهای شاهصدفی و شیتاکه و سپس قارچ فلامولینا را به قارچهای تولیدی در ایران اضافه کند.
ایران در سال ۱۳۹۴، ۱۳۲۰۰۰ تن قارچ تولید کرده است و استانهای تهران، البرز، اصفهان و خراسان رضوی در صدر تولیدکنندگان قارچ خوراکی هستند.