[ad_1]
حق نشر عکس
AFP
بر اساس گزارشها از تهران، افزایش قیمت ارزهای خارجی در بازار غیر رسمی ایران ادامه دارد.
در معاملات اولیه بعدازظهر امروز چهارشنبه (۱۴ شهریور) هر دلار آمریکا با حدود هزار تومان افزایش نسبت به روز گذشته حدود ۱۵ هزار تومان در بازار غیررسمی معامله شده است.
مظنه یورو در معاملات امروز حدود ۱۷ هزار تومان گزارش شده است.
افزایش تقاضا برای خرید ارزهای خارجی از ابتدای هفته جاری افزایش یافته و نرخ دلار ظرف چهار روز گذشته حدود ۴۰۰۰ تومان رشد داشته است.
محمدرضا پورابراهیمی داورانی ،رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ایران به خانه ملت – خبرگزاری مجلس – گفته است: “حدود یک ماه از سیاستهای جدید ارزی کشور میگذرد و با توجه به لزوم بررسی نقاط ضعف و قدرت سیاستهای مذکور، چگونگی اجرا و همچنین دلیل اجرا نشدن برخی از مفاد سیاستها،بررسیها در کمیسیون اقتصادی انجام میشود و رئیس کل بانک مرکزی گزارشی از اقدامات در رابطه با سیاست های ارزی ارائه میکند.”
عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران، شنبه (۱۰ شهریور) رشد نقدینگی و ناتراز بودن سیستم بانکی را دلیل آشفتگی بازار ارز خواند. آقای همتی گفته است تا زمانی که این وضعیت ادامه داشته باشد، “شرایط در بازار ارز” ادامه خواهد داشت.
دولت امیدوار بود با ارائه سیاستهای جدید ارزی همزمان با تغییر رئیس جدید بانک مرکزی، بتواند التهاب بازار ارز را فرو نشاند.
قیمت دلار در ابتدای سال گذشته (۱۳۹۶) حدود ۳ هزار و ۷۰۰ تومان بود و با احتساب قیمت روز، ظرف این مدت ارزش دلار در برابر ریال در بازار غیررسمی حدود ۴ برابر شده است.
حق نشر عکس
Ilna
نمایندگان مجلس ایران در جلسه امروز طرح تامین کالاهای اساسی از دستور کار مجلس خارج کردند
التهاب در بازار ارز ایران در حالی ادامه دارد که گزارشهای مختلفی درباره گرانی انواع کالا در ایران منتشر شده است.
محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه ایران امروز چهارشنبه (۱۴ شهریور) در مجلس گفت: “۳۰ هزار میلیارد تومان بسته و برنامه معیشتی برای عبور از شرایط اقتصادی داریم.”
او همچنین گفته است که “۱۳ میلیارد دلار از این مبلغ برای ۲۵ قلم کالای اساسی، دارو و نهادههای کشاورزی اختصاص خواهد یافت که معادل ریالی آن ۱۷هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.”
به گفته آقای نوبخت ۷۵۰۰ میلیارد تومان این مبلغ به ۵ قلم کالا اختصاص خواهد یافت.
همزمان نمایندگان مجلس ایران در جلسه امروز مجلس با کلیات طرح تامین کالاهای اساسی مخالفت و این طرح را از دستور کار مجلس خارج کردند.
این طرح در پی گرانی کالاها پیشنهاد شده بود و در صورت تصویب، دولت موظف میشد “ظرف دو ماه آینده کالاهای اساسی جامعه با دلار ۴۲۰۰ تومانی را تامین کند” و از طریق تعاونیهای مصرف کارگری، کارمندی، روستایی، فروشگاههای زنجیرهای و واحدهای صنفی در سراسر ایران توزیع کنند.
موافقان این طرح به کاهش مداوم ارزش ریال و کم شدن قدرت خرید مردم اشاره کرده بودند.
محمد مهدی مفتح، نماینده تویسرکان و یکی از موافقان این طرح، گفته بود: “طبق این طرح دولت مکلف است با ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی و قیمت و حجم مناسب، حداقل ضروریات مورد نیاز خانواده ها را تامین کند. این مسئله هم موجب آرامش بازار و مردم میشود و هم موجب تنظیم سطح عمومی قیمتها میشود. برای انجام کار هم نیاز به تشکیلات و ساختار جدید نیست بلکه از طریق تعاونی ها این کالاها توزیع میشود.”
با اعلام سیاستهای جدید ارزی دولت در اواسط مرداد (حدود یک ماه پیش) ۲۵ قلم کالا در فهرست کالاهای مشمول دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی قرار گرفتند.
بر این اساس کالاهایی مانند برنج، گندم، گوشت قرمز گرم و سرد، مرغ، تخم مرغ، کنجاله،روغن و ذرت مهمترین اقلام مشمول دریافت ارز دولتی هستند.
خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا امروز در گزارشی نوشته است قیمت چای وارداتی که از ابتدای امسال ارز دولتی دریافت کرده افزایش یافته است. در این گزارش آمده است که با وجود ارزانتر شدن نسبی نرخ واردات، قیمت چای وارداتی در بازار بیش از ۲۲ درصد گرانتر از پارسال فروخته میشود.