[ad_1]
زودپز که در افغانستان به آن “دیگ بخار” میگویند و به “سلطان آشپزخانه” برای افغانها شهرت دارد، اکنون راهش را به کشورهای منطقه باز کردهاست. فعالیت کارخانههای تولید دیگ بخار این کشور را از واردات آن بینیاز کرده و افغانستان توانسته حدود ۳۰ درصد تولیداتش را به بازارهای کشورهای منطقه صادر کند.
در بسیاری از آشپزخانههای افغانها، قاشق، کاسه، پیاله و شماری دیگر وسایل بیشتر از چین، پاکستان، ایران و هند وارد میشود، ولی دیگ بخار/زودپز اغلب تولید وطن است.
دیگهای بخار/زودپز تولید افغانستان از کیفیت خوبی برخوردار است.
این دیگها بیشتر توسط نیروی انسانی تولید میشود.
این نوع دیگها توسط کاگران فنی عمدتا افغان در شش ولایت این کشور تولید میشود، اما کارگران از نظر ایمنی وضعیت مناسبی ندارند.
سرمایهگذاری بخش خصوصی در این زمینه و تولید زنجیرهای در چند ولایت باعث شده فرصتهای کاری زیادی هم فراهم شود.
در یکی از کارخانههای تولید، حدود یک میلیون دلار سرمایهگزاری شده که حدود ده هزار نفر در آن مشغول کار هستند.
از این مواد اولیه هم برای تولید دیگ بخار استفاده میشود.
کوره ذوب مواد اولیه دیگ بخار در کابل
تولید کنندگان دیگبخار میگویند با دقتی که در تولید آن در داخل افغانستان انجام دادهاند، توانستهاند بازار زودپز ساخت ایران را هم در افغانستان در اختیار بگیرند.
بستهبندی این دیگها نیز به صورت دستی و ابتدایی انجام میشود.
تولید کنندگان دیگ بخار میگویند که اکنون تولیدات آنها به کشورهای پاکستان، عربستان و برخی کشورهای آسیای میانه صادر میشود.

