[ad_1]
حق نشر عکس
Getty Images
حوثیها تا کنون مناطق مختلفی در عربستان را هدف پرتاب موشک قرار دادهاند اما سپردفاع موشکی سعودی این موشکها را منهدم کرده است
عربستان سعودی خواستار محکومیت بینالمللی موشک پرانی حوثیهای یمن به سوی یک فروند نفتکش این کشور شده است.
خبرگزاری رسمی عربستان سعودی روز پنجشنبه، ١٦ فروردین (٥ آوریل)، گزارش کرد که نمایندگی دایم این کشور در سازمان ملل در نامهای خطاب به رئیس شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل متحد “حمله موشکی حوثیهای تحت حمایت ایران به یک نفتکش سعودی در آبهای بینالمللی در نزدیک بندر حدیده را محکوم کند و شبهنظامیان حوثی و پشتیبانان ایرانی آنان را به خاطر ارتکاب جرم علیه قوانین بینالمللی پاسخگو بداند.”
براساس این گزارش، عربستان سعودی از شورای امنیت خواسته است “به تمام اقدامات لازم برای اجرای سریع و جامع قطعنامههای شماره ٢٢١٦ و ٢٢٣١ مصوب شورا دست برند و مانع از تشدید حملات حوثیها و افزایش تنش و خطر رویارویی گستردهتر در منطقه شود.”
+حوثیها نفتکش عربستان را در دریای سرخ هدف قرار دادند
+ ریاض موشک شلیک شده از یمن را ‘پیش از اصابت به خاک عربستان منهدم کرد’
+ فرمانده سپاه پاسداران: ایران به یمن کمک مستشاری میکند
+ ایران اعتراض عربستان سعودی در مورد حمله موشکی از یمن را رد کرد
+ یک کشته در حمله موشکی حوثیها به چند شهر عربستان
حق نشر عکس
Getty Images
عربستان سعودی و متحدان آن کشور ایران را به حمایت مالی و نظامی از حوثیها متهم میکنند
قطعنامه شماره ٢٢١٦ شورای امنیت مصوب آوریل سال ٢٠١٥ ضمن تحریم “افراد مسئول بیثباتی در یمن” از تمامی طرفهای درگیر “به خصوص حوثیها میخواهد فورا و به سرعت دست از خشونت بردارند و ازادامه اقدامات یکجانبهای که گذار یمن به دموکراسی را به مخاطره میاندازد خودداری ورزند.” قطعنامه شماره ٢٢٣١ در تایید برجام تصویب شده و بخشی از آن شامل توصیه به ایران در خودداری از دنبال کردن برخی فعالیتهای موشکی است.
در نامه عربستان سعودی این کشور “به نمایندگی از سوی ائتلاف برای بازگشت مشروعیت سیاسی به یمن” هشدار داده که “به تمامی اقدامات برای تضمین امنیت مسیرهای دریایی و تجارت بینالملل در بابت المندب و منطقه دریای سرخ دست خواهد زد.”
حق نشر عکس
Getty Images
حملات هوایی ائتلاف به رهبری عربستان مسئول بخش قابل توجهی از خسارات و تلفاتی غیرنظامی بوده است
نمایندگی عربستان سعودی همچنین به حمله موشکی به خاک سعودی در ٢٥ مارس اشاره کرده و گفته است که این حمله در پی دیدار هیئت نمایندگی اتحادیه اروپا از صنعا صورت گرفت و افزوده است که اینگونه دیدارها میتواند از سوی حوثیها به عنوان نوعی مشروعیت بخشی سیاسی تلقی شود و با تشویق آنان به ادامه کاربرد خشونت، مانع از حل بحران یمن از راه های سیاسی و مذاکره با دولت یمن شود. این نامه یادآور شده که جامعه بینالمللی دولت یمن را حکومت مشروع این کشور میداند.
در این نامه، حوثیهای یمن متهم شدهاند که به نهادهای امدادرسانی بینالمللی اجازه نمیدهند جهت توزیع کمکهای بشردوستانه به مناطق تحت تسلط آنان دسترسی پیدا کنند.
عربستان سعودی و متحدان آن کشور حکومت ایران را متهم میکنند که به حوثیهای یمن کمک مالی و تسلیحاتی میکند و از جمله موشکهایی را برای حمله به خاک عربستان در اختیار آنان قرار میدهد. مقامات جمهوری اسلامی ضمن رد این اتهام، گفتهاند که حمایت نظامی آنان از شبهنظامیان حوثی صرفا جنبه مستشاری دارد و موشکهایی که این گروه به کار میگیرد از قبل در یمن بوده یا توسط خود حوثیها تولید میشود.
تا کنون حوثی های یمن بارها به سوی هدف های مختلف در خاک عربستان موشک پرتاب کردهاند اما معمولا این موشک ها قبل از اصابت به هدف، توسط سپردفاع ضد موشکی سعودی منهدم میشود.
جنگ یمن به خصوص حملات هوایی ائتلاف به رهبری عربستان علاوه بر ایجاد ناامنی و خسارات اقتصادی، تلفات غیرنظامی نیز همراه داشته که بخش قابل توجهی از آن ناشی از حملات هوایی ائتلاف به رهبری عربستان بوده است.