[ad_1]
حق نشر عکس
AFP
گفته میشود سعودیها علاقه فراوانی به فیلمهای غربی دارند
نخستین سالن سینما در عربستان پس از بیش از ۳۵ سال به تاریخ ۱۸ آوریل سال جاری (سیزده روز دیگر) به روی تماشاگران باز میشود و قرار است فیلم اکشن “یوزپلنگ سیاه” در آن به نمایش درآید.
این اقدام بخشی از فعالیت بزرگترین شرکت زنجیرهای سینما در جهان ( AMC) است که قرار است در ۱۵ شهر عربستان سعودی تا ۴۰ سالن سینما باز کند.
در چارچوب برنامه چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی در ایجاد زمینههای سرگرمی برای مردم پیشرفت چشمگیری داشته است.
چشمانداز ۲۰۳۰، برنامه بلندپروازنهای است که از سوی محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برای ایجاد اصلاحات اقتصادی و اجتماعی در این کشور راهاندازی شده است.
سالنهای سینما درعربستان سعودی که یک کشور محافظهکار اسلامی است، در دهه ۱۹۷۰ میلادی فعال بود، اما بعد از احکام روحانیون تندرو اسلامی بسته شد.
بنابه گزارشها در ماه ژانویه سال جاری شیخ عبدالعزیز الشیخ، مفتی اعظم عربستان سعودی هشدار داده که اگر اجازه داده شود سالنهای سینما باز شود، باعث “انحراف اخلاقی” خواهد شد.
حق نشر عکس
Getty Images
اصلاحات اخبر به ابتکار محمد بن سلمان، ولیعهد، به جریان افتاده است
مردم در عربستان سعودی اگر چه علاقه زیادی به رسانههای غربی دارند، اما برای تماشای آن محدودیت دارند و مجبور هستند یا به طور خصوصی در تلفنهای هوشمند و یا از طریق ماهوارهها در خانه به آن دسترسی پیدا کنند.
مسئولان دولتی و گردانندههای سالنهای سینما، هر دو بر این باورند که سینما بازاری بزرگ و دستنخورده در عربستان است و میتواند تا سال ۲۰۳۰ سالانه تا یک میلیارد دلار از فروش بلیتهای ۳۵۰ سالن به دست بیاید.
نخستین سالن سینما قرار است در ریاض، پایتخت عربستان، در مرکز مالی ملک عبدالله گشایش یابد و نظر به گزارش خبرگزاری رویترز نخستین فیلمی که به نمایش درمیآید هم “یوزپلنگ سیاه” خواهد بود.
منابع همچنین به خبرگزاری رویترز گفتهاند که در این سالنهای سینما جاهای جداگانه برای زنان و مردان وجود نخواهد داشت. اما مشخص نیست که چه فیلمهایی اجازه خواهند یافت در این سالنها به نمایش بیاید و احتمالا بعضی از فیلمها سانسور خواهد شد.
برنامه چشمانداز ۲۰۳۰ در نظر دارد تا وابستگی اقتصادی عربستان به نفت را کمتر کند و سعودیها را تشویق کند تا پولشان را در کشورشان خرج کنند. این برنامه را محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سال گذشته آغاز کرد.
در ادامه اصلاحات اجتماعی زنان سعودی از چند ماه پیش اجازه رانندگی، حق حضانت مشروط فرزندان و حضور در ورزشگاهها برای مشاهده مسابقات ورزشی را یافتند. ممنوعیت موسیقی با صدای زنانه نیز لغو شده است. همچنین زنان میتوانند به ارتش بپیوندند.
همچنین طرح مقابله با فساد اقتصادی توسط ولیعهد عربستان آغاز شد. اما منتقدان او را متهم کردهاند که از این طرح برای حذف مخالفان و یکدست کردن قدرت خود در کاخ سلطنتی استفاده کرده است.