[ad_1]
حق نشر عکس
Etelaat-e Rooz
حمله انتحاری در یکی از مراکز اداره ثبت احوال نفوس افغانستان در غرب شهر کابل دستکم ۶۹ کشته و ۱۲۰ زخمی به جا گذاشت. تمام قربانیان غیرنظامی هستند و مسئولیت این رویداد را گروه موسوم به دولت اسلامی یا داعش برعهده گرفته است.
روزنامههای صبح دوشنبه سوم ثور/اردیبهشت در سرمقالههای امروزشان به حمله انتحاری خونین کابل پرداختند.
“تروریستهای فرقه گرا”
روزنامه ۸صبح مینویسد که عاملان حمله دیروز “تروریستهای فرقهگرا” بودند که میخواستند شیعیان بیشتری را بکشند.
۸صبح نوشته که این گروهها با طالبان همکاری دارند زیرا راه افتادن کشتار، بینظمی، بیباوری به دولت و تشدید شکافهای مذهبی که پیامد حملههای تروریستی انتحاریهای فرقهگرا است، به سود گروه طالبان تمام میشود.
حق نشر عکس
Hasht-e Sobeh
۸صبح افزوده که مردم افغانستان انتظار دارند که نهادهای امنیتی تدابیر ویژهای برای مناطق شیعهنشین در نظر بگیرند. در آن مناطق باید امنیت مکتب، مسجد، محل رایگیری و مؤسسه تحصیلی گرفته شود.
۸صبح تاکید دارد که سران حکومت باید با سیاستمداران، فعالان مدنی و متنفذان غرب کابل و دیگر مناطق شیعهنشین کشور رایزنی کند و در مشوره با آنان طرح امنیتی برای این مناطق بریزد و شبکههای مردمی باید ایجاد شود تا در تطبیق این طرح حکومت را یاری کنند.
روزنامه افغانستان ما نیز مینویسد که اکنون نزدیک به دو سال است که پالیسی جنگی و حملات تروریستی در افغانستان تغییر کرده است. “بر اساس پالیسی جدید تروریستها، شیوههای جنگی آنها بر ایجاد ترس و وحشت از طریق حملات انتحاری، کشتار مردم بی گناه، حمله بر مراکز دولتی و تجمعات مذهبی متمرکز شده است.”
افغانستان نوشته که این حملات به گونهای صورت میگیرد که به دنبال ایجاد شقاق و تفرقه در جامعه است. وقتی حملات بیشتر متمرکز به هویت خاص قومی و مذهبی صورت میگیرند، ناخودآگاه تخم نفاق را میکارند و حساسیتهای مذهبی و قومی را بر میانگیزند.
افغانستان افزوده که اگر این حملات ادامه یابد و واقعا دولت نتواند راه حل اساسی برای مبارزه با تروریسم پیدا کند، احتمال این که افغانستان تبدیل به سوریه یا عراق دیگر شود، وجود دارد.
مسئولیت دولت در تامین امنیت
روزنامه اطلاعات روز مینویسد که “نمایش خونین بدنهای تکه تکه شده، مردان و زنان گریان، که گروهی مشغول بردن زخمیها و اجساد به شفاخانهها و گروهی در جستوجوی نزدیکان و خویشان شان بودند و چهرههای خونین دانشآموزان، شرمساری بزرگی برای دولت رقم زد.”
اطلاعات روز نوشته که با این وضعیت چگونه میتوان از مردم خواست که از انتخابات حمایت کنند؟ مردم هزینه حمایت از دموکراسی و انتخابات را میدهند یا بهای فساد و بیکفایتی حکومتی را که تمام همتاش را صرف تأمین امنیت «رجال برجسته» کرده است؟
اطلاعات روز افزوده که اکنون نتیجه این سهلانگاری و در واقع خیانت به مردم را همه میبینیم: مردم دسته دسته نزدیکان شان را به خاک میسپارند.
روزنامه آرمان ملی نیز مینویسد که روز گذشته در مراکز ثبت نام رای دهندگان کابل و بغلان حملات تروریستی رخ داد که ممکن تاثیرات ناگواری بر مردم داشته باشد.
آرمان ملی نوشته که حوادث و رخدادهای دیروز نشان داد که دولت در کار تامین امنیت این مراجع تدابیر لازم اتخاذ نکرده است در حالی که این کار از وظایف اصلی حکومت و نیروهای امنیتی و دفاعی این کشور است.
آرمان ملی افزوده که همچو رویدادها مردم را برای شرکت در انتخابات ناامید میسازد.
آرمان ملی افزوده که “عدم تمایل حکومت به درهم کوبی طالبان و داعشیان در سراسر افغانستان مشهود است و تنها مقامات امنیتی هر ازگاهی اعلام میکنند که عملیات پاکسازی مناطق را راه اندازی کردند.”
به باور نویسنده سرمقاله روزنامه آرمان ملی، ادامه وضعیت کنونی سبب میشود که طالبان جسورتر از پیش، در برابر دولت میایستد.