[ad_1]
حق نشر عکس
Getty Images
آمریکا بهتازگی اعلام کرده که اگر دیوان کیفری بینالمللی به تحقیق درباره اتهام جنایت جنگی علیه نیروهای این کشور در افغانستان ادامه دهد، این دیوان را تحریم میکند
دیوان کیفری بینالمللی ضمن رد تهدیدهای اخیر آمریکا اعلام کرد که در مقابل این تهدیدها عقب نشینی نمیکند.
این نهاد بینالمللی با صدور بیانیهای، بر نقش دیوان به عنوان “ابزاری برای تضمین حساب کشی از جنایت هایی که وجدان بشری را تکان می دهند” تاکید کرد.
در واکنشی جداگانه، فرانسه نیز امروز سه شنبه ۱۱ سپتامبر (۲۰ شهریور) به حمایت از دیوان کیفری بینالمللی پرداخت.
وزارت امور خارجه با صدور بیانیه ای تاکید کرد که این دیوان باید بتواند بدون مانع به اجرا و انجام وظایف خود بپردازد.
بیشتر بخوانید:
آمریکا بهتازگی اعلام کرده که اگر دیوان کیفری بینالمللی به تحقیق درباره اتهام جنایت جنگی علیه نیروهای این کشور در افغانستان ادامه دهد، این دیوان را تحریم میکند.
جان بولتون، مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، دیروز دیوان کیفری بینالمللی را “ناکارآمد”، “نامشروع” و “خطرناک” دانست و بنیانگذاران آن را متهم به تلاش برای محدودکردن قدرت آمریکا کرد.
آقای بولتون گفت: “آمریکا از هر وسیله ممکن برای حفاظت از شهروندان و متحدانش از پیگرد قانونی غیر منصفانه و غیر مشروع در دیوان کیفری بینالمللی استفاده خواهد کرد.”
مشاور امنیت ملی آمریکا تهدید کرد که کشورش با دیوان کیفری بینالمللی “همکاری نمیکند و به آن ملحق نخواهد شد” تا “این دیوان خودش بمیرد”.
جان بولتون گفت اگر دیوان کیفری بینالمللی درباره اتهام جنایت جنگی کارمندان خدماتی و اطلاعاتی آمریکا در جنگ افغانستان تحقیق کند، دولت ورود قضات و دادستانهای دادگاه لاهه را به آمریکا ممنوع خواهد کرد.
وی هشدار داد که در این صورت، واشنگتن کمکهای مالی به دیوان از طریق سیستم بانکی آمریکا را تحریم و متخلفان را به دادگاه معرفی میکند.
دادستان دیوان کیفری لاهه در سال ۲۰۰۷، بررسیهای ابتدایی خود را درباره وضعیت افغانستان آغاز کرد و تاکنون، در این مورد بیش از ۱۱۲ مورد شکایت به دیوان رسیده است.
افغانستان در سال ۲۰۰۳ عضو دادگاه لاهه شده و این دادگاه، صلاحیت رسیدگی به جنایاتی را که پیش از آن در افغانستان رخداده ندارد.
این دیوان صلاحیت رسیدگی به چهار جنایت سنگین را دارد: نسلکشی، جنایت علیه بشریت، جنایت جنگی و تجاوز ارضی.
ایالات متحده عضو دیوان کیفری بینالمللی نیست. اما دادگاه لاهه صلاحیت دارد علیرغم غیرعضو بودن آمریکا، شهروندان این کشور را که در افغانستان مرتکب جرایم سنگین شدهاند، مورد پیگرد قرار دهد.