[ad_1]
حق نشر عکس
AFP
این پناهجویان پنجم فروردین سفر خود را آغاز کردند
کاروانی حامل دهها پناهجو که از مکزیک قصد ورود به آمریکا را داشت، در مرز دو کشور در نزدیکی سن دیه گو متوقف شده و از ورود به خاک ایالات متحده بازمانده است.
بعضی از این پناهجویان کودک خردسال هم همراه خود دارند.
هنوز مشخص نیست این افراد که ریشه آنها عمدتا به کشورهای آمریکای جنوبی برمیگردد، جواز ورود به آمریکا را پیدا میکنند یا به کشوری که از آن آمدهاند برگردانده خواهند شد؛ اما در حال حاضر این افراد در پشت مرز در انتظارند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، که خواهان محدود کردن مهاجرت به کشورش است، این کاروان را “تهدیدی برای امنیت آمریکا” خوانده است.
آقای ترامپ از ایالتهای آمریکا که در همسایگی مکزیک قرار دارند خواسته است با اعزام نیرو به مناطق مرزی امنیت این مناطق را افزایش دهند؛ تا زمانی که دیوار مرزی آمریکا با مکزیک ساخته شود.
پیشنهاد ساخت دیوار مرزی آمریکا با مکزیک برای جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی از زمان مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ میلادی از شعارهای دونالد ترامپ بود.
آقای ترامپ حتی خواستار این شده بود که هزینه این دیوار را مکزیک تقبل کند.
حق نشر عکس
Reuters
گفته شده بیشتر این پناهجویان ریشه هندوراسی دارند
کاروان حامل این پناهجویان پنجم فروردین (۲۵ مارس) از جنوب مکزیک در نزدیکی مرز گواتمالا سفر خود را آغاز کرد که در آن زمان تعداد مسافران آن به بیش از هزار نفر هم میرسید.
آنها برای رساندن خود به مرز آمریکا مسیر ۳۲۰۰ کیلومتری را با اتوبوس، قطار و حتی پیاده طی کردند.
بعضی از آنها مدعی شده بودند که در کشورشان مورد آزار و اذیت قرار میگیرند؛ بعضی دیگر هم میگفتند از خشونت در وطن خود گریختهاند.
یکی از سازماندهندگان این گروه پناهجویان به بیبیسی گفته است مرزبانی آمریکا در گذرگاه سن ایسیورو در سن دیهگو پرونده هیچکدام از این پناهجویان را بررسی نکرده و گفته ظرفیت این مرکز پر شده است.
به بعضی از آنها البته اجازه داده شده که از پل بلندی که به مرکز بررسی پرونده پناهجویان منتهی میشود عبور کنند؛ اما از آنها خواسته شده بیرون ساختمان منتظر بمانند.
بیشتر این پناهجویان اهل هندوراس هستند و مجبور شدهاند شب را پشت این ساختمان سپری کنند.
حق نشر عکس
Reuters
آقای ترامپ مکزیک را متهم میکند که برای متوقف کردن عبور مهاجران از مرز “کم کاری” میکند
رییس جمهوری آمریکا ماه پیش گفته بود برای جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی به این کشور، واحدهایی از ارتش را به مرز مکزیک میفرستد.
به گفته آقای ترامپ تا زمان احداث دیوار مرزی، ارتش در مرز مکزیک مستقر خواهد شد.
این اولین بار نیست که دولت آمریکا برای کنترل تردد غیرقانونی در مرز مکزیک از نیروهای مسلح کمک می گیرند.
باراک اوباما و جورج بوش نیز از گارد ملی برای این کار کمک گرفته بودند.
آقای ترامپ مکزیک را متهم میکند که برای متوقف کردن عبور مهاجران از مرز “کم کاری” میکند.
او همچنین تهدید کرده که از نفتا (موافقتنامه تجازات آزاد آمریکای شمالی میان مکزیک، کانادا و آمریکا) خارج میشود.