[ad_1]
حق نشر عکس
Public Domain
خانم محمدی در ایران بابت فعالیتهایش علیه اعدام و همینطور بابت آنچه تبلیغ علیه جمهوری اسلامی خوانده شده، زندانی است
انجمن فیزیک آمریکا جایزه سالانهاش در حمایت از فیزیکدانان حامی حقوق بشر را به نرگس محمدی کنشگر ضد اعدام هدیه کرد.
خانم محمدی در ایران بابت فعالیتهایش علیه اعدام و همینطور بابت آنچه تبلیغ علیه جمهوری اسلامی خوانده شده، زندانی است.
او در مجموع به ۱۶ سال حبس محکوم شده است.
انحمن فیزیک آمریکا ۴ سال پیش هم این جایزه را به یک فیزیکدان ایرانی دیگر امید کوکبی داده بود که او هم آنزمان در تهران زندانی بود.
انجمن فیزیک آمریکا هر سال این جایزه را به فیزیکدانهایی که برای حقوق بشر هم تلاش میکنند، اعطا میکند.
جایزهای به افتخار آندره ساخاروف، فیزیکدان روس و پدر بمب هستهای شوروی، که خودش مخالف کاربرد تسلیحات هستهای شد و از این بابت جایزه صلح نوبل را برد، و بعدتر به نقض حقوق بشر در شوروی اعتراض کرد و همین شد که ده سال اواخر حکومت شوروی به زندان افتاد.
لارا گرین، عضو هیئت رئیسه انجمن فیزیک آمریکا: ما فقط خواستار رعایت حقوق بشر برای این افراد هستیم.
امسال این جایزه را به طور مشترک به نرگس محمدی و راوی کوچیمانچی دادند.
اولی، کسی که در دانشگاه دولتی در قزوین، فیزیک جامدات خواند و الآن بابت فعالیتهای حقوقبشریاش در ایران زندانی است. دومی راوی کوچیمانی دیگر برنده امسال یک فیزیکدان است که در انجمن توسعه هند برای مبارزه با فساد اداری و فقر تلاش میکند.
لارا گرین، عضو هیئت رئیسه انجمن فیزیک آمریکا، در این باره میگوید: “ما فقط خواستار رعایت حقوق بشر برای این افراد هستیم. این جایزه بابت رهبری نرگس محمدی در فعالیتهای مرتبط با صلح، عدالت و لغو مجازات اعدام، و تلاشهای بی قید و شرطش برای ترویج حقوق بشر و آزادیهای مردم ایران به او اهدا شده است.”
خانم گرین که تا امسال رئیس انجمن بوده، درباره خانم محمدی میگوید: “او یک الگوی مثالزدنی است؛ چون با وجود آزار و اذیت و تعقیب قضایی، که باعث توقف کار علمی و حبس طولانی او شده، همچنان به فعالیتهاش ادامه داده است.”
نرگس محمدی که در ترویج و حمایت از حقوق زنان، زندانیان عقیدتی و اقلیتها تلاش میکرده، و همینطور کمک به کارزاری برای لغو مجازات اعدام، به ۱۶ سال حبس محکوم شده و حالا در زندان اوین دوران حبساش را سپری میکند.
قوه قضائیه جمهوری اسلامی تا کنون به درخواستهای نهادهای بینالمللی و داخلی برای آزادی او پاسخ ندادهاند.
هادی قائمی، مدیر کمپین بینالمللی حقوق بشر برای ایران امیدوار است این جایزه هم برای نرگس محمدی دلگرمکننده باشد و هم به آزادی او منجر شود
دو فرزندش در خارج ایران با پدرشان تقی رحمانی زندگی میکنند و در بیشتر موارد مقامهای زندان به نرگس محمدی اجازه نمیدهند با آنها تلفنی حرف بزند.
نیره توحیدی، استاد دانشگاه در کالیفرنیا، که جایزه ساخاروف را از طرف نرگس محمدی تحویل گرفت، پیام مکتوب او را هم در این مراسم خواند.
انجمن فیزیک آمریکا چهار سال پیش هم جایزه ساخاروف را به امید کوکبی، فیزیکدان جوان ایرانی اعطا کرد که او هم آنزمان در تهران زندانی بود.
او تابستان گذشته بعد از هفت سال حبس که یک کلیهاش را هم در آن دوره از دست داد، بهطور مشروط از زندان آزاد شد.
هادی قائمی، مدیر کمپین بینالمللی حقوق بشر برای ایران امیدوار است این جایزه هم برای نرگس محمدی دلگرمکننده باشد و هم به آزادی او منجر شود:
“این جایزه برای خانم محمدی خیلی مهم است و به نظر من در سطح بینالمللی هم اینکه جامعه بینالمللی بداند که چه کسانی در ایران زندان هستند، بلکه حکومت ایران و قوه قضاییه از زندانیکردن شخصیتهایی مانند خانم محمدی پرهیز کنند و امیدوار ایم ایشان را هرچه زودتر آزاد کنند.”
انجمن فیزیک آمریکا با بیش از ۵۰ هزار عضو یکی از بزرگترین انجمنهای اینچنینی در جهان است.
فیزیکدانهای گردآمده در مراسم اهدای جایزه ساخاروف در کلمبوس، اوهایو با هشتگ “نرگس را آزاد کنید”، خواستار آزادی این کنشگر حقوقبشری شدند.
راوی کوچیمانی دیگر برنده امسال یک فیزیکدان است که در انجمن توسعه هند برای مبارزه با فساد اداری و فقر تلاش میکند