ایران به ‘دخالت وزیر خارجه آمریکا در امور داخلی’ خود اعتراض کرد

[ad_1]

حق نشر عکس
Reuters

Image caption

پومپئو نظرات خود در مورد ایران را بار دیگر در برابر کمیته روابط خارجی سنای آمریکا تکرار کرده است

در حالیکه وزارت خارجه ایران سخنان اخیر وزیر خارجه آمریکا را مداخله در امور داخلی این کشور دانسته و به آن اعتراض کرده، وی بار دیگر سیاست‌های جمهوری اسلامی و شرایط داخلی ایران را مورد انتقاد قرار داده است.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه گفته است که “در پی اظهارات مداخله‌جویانه و اظهارات بی‌اساس مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در یک گردهمایی ضد ایرانی در کالیفرنیا، جمهوری اسلامی ایران طی یادداشتی به سفارت سوئیس، رسما به این اقدامات اعتراض کرده است.” از زمان گروگانگیری در سفارت آمریکا در تهران و بسته شدن دفاتر نمایندگی ایران و آمریکا در کشورهای یکدیگر، سفارت سوئیس حفاظت از منافع ایالات متحده در ایران را برعهده داشته است.

آقای قاسمی گفته است که “در این یادداشت ضمن اعلان مراتب اعتراض رسمی جمهوری اسلامی ایران به دولت آمریکا، اظهارات بی‌پایه و اساس وزیر خارجه آن کشور را مداخله در امور داخلی ایران و نقض منشور ملل متحد و تعهدات دوجانبه دولت آمریکا به ویژه بیانیه الجزایر دانسته که باید نسبت به آن پاسخگو باشد.”

چند روز پیش، وزیر خارجه آمریکا در سخنانی در جمع گروهی از ایرانیان در کالیفرنیا، دیدگاه‌های خود نسبت به شرایط داخلی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را مطرح کرد. آقای پومپئو حکومت جمهوری اسلامی را مسئول دشواری‌های اقتصادی، محدودیت‌ها و فشارهای سیاسی و اجتماعی داخلی و موقعیت نامناسب خارجی ایران دانست و با انتقاد از آنچه که فساد گسترده در ایران می‌خواند، تعدادی از مقامات حکومتی و روحانیون ارشد را با ذکر اسم به ثروت‌اندوزی شخصی و اقدام علیه منافع ملت ایران متهم کرد.

وی گفت که مردم ایران خواستار دستیابی به دموکراسی و آزادی سیاسی و اجتماعی و رفاه و پیشرفت اقتصادی هستند و افزود که دولت فعلی آمریکا از خواست ملت ایران حمایت می‌کند.

+ انتقاد شدید پومپئو از حکومت ایران در جمع ایرانیان در کالیفرنیا

حق نشر عکس
Irna

Image caption

قاسمی وزیر خارجه آمریکا را به مداخله در امور داخلی ایران متهم کرده و گفته است که وزارت خارجه جمهوری اسلامی رسما به این اظهارات اعتراض کرده است

از زمان آغاز ریاست جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا، دولت آن کشور موضع سختگیرانه‌تری را نسبت به جمهوری اسلامی اتخاذ کرده و ضمن انتقاد از سیاست‌های داخلی و خارجی حکومت ایران، از حمایت از خواسته‌های مردم این کشور سخن گفته است. آقای ترامپ در ماه مه از برجام خارج شد و در نتیجه، تحریم‌های هسته‌ای ایالات متحده علیه ایران به زودی از سر گرفته خواهد شد. مقامات آمریکایی حکومت ایران را متهم کرده‌اند که از منافع ناشی از برجام به جای بهبود شرایط مردم ایران، برای ایجاد بی‌ثباتی در منطقه و حمایت از گروه‌ها و حکومت‌های تندرو استفاده کرده است. به گفته آنان، تحریم‌ها به منظور کاهش امکانات حکومت ایران در دنبال کردن سیاست‌های آن از سر گرفته شده و هدف آن، ایجاد فشار بر مردم ایران نیست.

مقامات ایرانی اقدامات دولت آمریکا را مغایر تعهدات آن کشور در قالب برجام، میثاق‌های بین‌المللی و معاهدات دو جانبه عنوان کرده و اخیرا حسن روحانی، رئیس جمهوری، گفت که در این زمینه شکایتی به مراجع قضایی جهانی تسلیم شده است.

از جمله معاهدات دوجانبه‌ای که مقامات جمهوری اسلامی ایران در گذشته نیز به آنها استناد کرده‌اند بیانیه الجزایر و پیمان مودت بین دو کشور بوده است. بیانیه الجزایر در سال ۱۹۸۱ میلادی به منظور خاتمه دادن به بحران گروگانگیری در سفارت آمریکا بین دو طرف امضا شد و در آن، راه‌هایی برای حل اختلافات مالی دو کشور پیش بینی شده است. این بیانیه همچنین حاوی اصل عدم مداخله دو کشور در امور داخلی یکدیگر است.

حق نشر عکس
courtesy photo

Image caption

آیزونهاور و شاه – پیمان مودت بین ایران و آمریکا در زمان ریاست جمهوری آیزنهاور امضا شد مبنای گسترش همکاری دو کشور در سال‌های بعد را فراهم آورد

همچنین، مقامات ایرانی در مواردی به پیمان مودت ایران و آمریکا که در سال ۱۹۵۵ میلادی – بیش از شصت سال پیش – امضا شد نیز استناد کرده‌اند. هدف از این پیمان، گسترش روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و همکاری دو کشور در زمینه‌های مختلف بوده است. این پیمان مبنای روابط گسترده ایران و آمریکا را در سال‌های قبل از ا نقلاب اسلامی تشکیل می‌داد .

رهبران و مقامات جمهوری همواره روابط نزدیک دو کشور در زمان حکومت سابق ایران را به شدت محکوم کرده و آن عامل اصلی مشکلات اقتصادی و سیاسی ایرانیان در آن زمان دانسته‌اند. آنان ضمن رد هرگونه ارتباط رسمی با آمریکا برای حل اختلافات و مخالفت با عادی سازی روابط دوجانبه، از موضعگیری و شعارهای خصمانه علیه ایالات متحده به عنوان یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی یاد کرده و بر تداوم آن تاکید داشته‌اند.

در خبری دیگر در مورد روابط ایران و آمریکا، وزیر خارجه آمریکا بار دیگر سخنان خود در انتقاد از سیاست داخلی و خارجی جمهوری اسلامی را تکرار کرده است.

شامگاه گذشته، مایک پومپئو در جلسه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در تشریح سیاست دولت آن کشور در مورد جمهوری اسلامی ایران گفت که ایران در حال حاضر با دشواری‌های اقتصادی متعددی مواجه که از سیاست‌ها و اقدامات حکومت ناشی شده و به دلیل ساختار اقتصادی و رویکردهای نامناسب حکومت، امکان حل و فصل آنها وجود ندارد.

آقای پومپئو گفت که سیاست ایران “برای دامن زدن به ترور از طریق حزب‌الله لبنان، شبه‌نظامیان شیعه در عراق و یمن، اقدامات تروریستی در منطقه و حمایت از حکومت بشار اسد [در سوریه] بسیار هزینه‌بر بوده” و افزود که منابع مالی ایرانیان به جای اینکه برای پاسخگویی به نیازهای مردم به کار رود برای دنبال کردن این سیاست‌ها هزینه شده و گسترش فساد را به دنبال داشته است.

به گفته وزیر خرجه آمریکا، مردم ایران با آگاه شدن از این وضعیت، خواستار تغییر شرایط کشور خود هستند و افزود که دولت آمریکا ضمن انتقاد از سیاست‌های داخلی و خارجی جمهوری اسلامی و تعیین شرایط تغییر رفتار در برابر آن، گفته است که به دنبال آن نیست که رژیم ایران را تغییر دهد اما از خواسته‌های مردم ایران حمایت می کند. وی گفت هرگونه تغیییری در ایران به تصمیم مردم این کشور بستگی دارد و ایرانیان هستند که باید در باره آینده خود تصمیم بگیرند.

[ad_2]

خرید وی پی ان ارزان