اجلاس جی ۷ در یک عکس

[ad_1]

حق نشر عکس
JESCO DENZE

صفحه رسمی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان روز شنبه عکسی از اجلاس گروه هفت در کبک کانادا منتشر کرد که بسیاری آن را نماد مذاکرات امسال هفت رهبر اقتصادهای بزرگ جهان دانسته‌اند.

به این بهانه اجازه دهید یک به یک حاضران در این عکس را معرفی و درباره موضع حضور آنها در اجلاس امسال بنویسیم.

۱- دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا

آقای ترامپ امسال به اجلاس جی هفت دیرتر از همه رفت و زودتر از همه هم آن را ترک کرد چرا که همه تمرکزش روی اجلاس روز سه‌شنبه خود با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در سنگاپور است.

با وجود این، او تاثیر خودش بر این اجلاس را حتی پیش از ورود به آن گذاشته بود؛ آقای ترامپ دو هفته پیش با وضع تعرفه ۲۵ درصدی برای واردات فولاد و تعرفه ۱۰ درصدی برای واردات آلومینیوم بسیاری از متحدان سیاسی و اقتصادی آمریکا را شگفت‌زده کرده بود.

او در اجلاس بارها از سوی رهبران دیگر مانند جاستین ترودو (که در این عکس دیده نمی‌شود اما در حقیقت پشت سر آقای ترامپ ایستاده)، آنگلا مرکل (شماره ۶- که در عکس گویی جلودار مخالفان شده) و ترزا می (شماره ۸ که سرش در گوشه چپ بالای عکس دیده می‌شود) تهدید به اتخاذ تصمیم‌های تلافی‌جویانه شد اما “دست به سینه” نشست و در حالی که جان بولتون (شماره دو که با سبیل متمایز از دیگران است و بالای سر آقای ترامپ ایستاده) به پافشاری بر موضع خودش ادامه داد و گفت “دوران سواری گرفتن از آمریکا گذشته” و اگر سایر کشورهای می‌خواهند همچنان در بازار آمریکا دکه و حجره داشته باشند باید موانعی چون تعرفه و دردسرهای گمرکی که برای تولیدکنندگان آمریکایی ایجاد کرده‌اند را حذف کنند تا بلکه به قول آقای ترامپ بشود اصلا “عاری از تعرفه” داد و ستد کرد.

۲- جان بولتون، مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ

او که فقط سه ماه است وارد کاخ‌سفید شده دست کم در سه حوزه بزرگ سه تاثیر مهم گذاشته است؛ الف) خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران ب) اجرای تعرفه بر فولاد و آلومینیوم با استفاده از اختیارات رئیس‌جمهور در حوزه امنیت ملی و ج) مذاکره میان دونالد ترامپ و کیم جونگ اون که کم مانده بود با به میان کشیدن مدل “سرهنگ قذافی در لیبی” برای مواجهه با کره‌شمالی بر هم بخورد.

۳- این آقا که در حال گزیدن لبانش است هنوز شناسایی نشده است

۴- شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن

او که همین دو روز پیش و قبل از رفتن به کانادا در کاخ‌سفید با آقای ترامپ سه ساعتی گفتگو کرد، از سوی مردم کشورش تحت فشار است که به گروه مخالفان اروپایی دونالد ترامپ بپیوندد و تمهیدات مقابله جویانه‌ای در برابر وضع تعرفه‌های فولاد و آلومینیوم در نظر بگیرد. ژاپن یکی از اصلی‌ترین صادرکنندگان فلزات به آمریکا است. اما آقای آبه که روابط صمیمانه‌ای با آقای ترامپ برقرار کرده احتمالا منتظر نتیجه دیدار روز سه‌شنبه میان دونالد ترامپ و کیم جونگ اون است چرا که تهدید اتمی شدن پیونگ‌یانگ بیشتر از واشنگتن، توکیو و سئول را تهدید می‌کند.

۵- یاسوتوشی نیشیمورا، معاون نخست‌وزیر ژاپن

او عضو حزب حاکم ژاپن است و پیش از این در سمت وزیر تجرت جهانی ژاپن فعالیت کرده و به خوبی از پیامدهای یک جنگ تجاری خبر دارد.

۶- آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان

خانم مرکل که عکس‌های او و دونالد ترامپ در دو سال گذشته تقریبا همیشه از اختلاف میان این دو حکایت داشته در کبک کانادا هم جلودار مذاکرات انتقادی با رئیس‌جمهور آمریکا بود. در این عکس هم واضح است که دستان روی میز ستون شده او در برابر دست به سینه نشستن آقای ترامپ از تنش در کبک و تضارب آرا میان آقای ترامپ و بقیه حکایت دارد.

او در حاشیه این اجلاس درباره رابطه‌اش با دونالد ترامپ گفته بود دو رهبر نباید لزوما با هم همیشه همراه و موافق باشند اما باید بتوانند با یکدیگر گفتگو کنند: “من می‌توانم بگویم توانسته‌ام رابطه‌ای کاملا رک و مستقیم با رئیس‌جمهور آمریکا حفظ کنم.”

۷- امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه

آقای مکرون که رکوردار دست دادن طولانی با دونالد ترامپ است تنها چند ساعت پیش از آغاز اجلاس جی ۷ در کبک کانادا در توییتر که رسانه مورد علاقه آقای ترامپ هم هست انتقادهایی از سیاست‌ها تجاری آقای ترامپ کرد که خیلی‌ها گفتند احتمالا “رفاقت میان این دو” فیصله یافته اما با وجود این، در جریان اجلاس باز هم این دو دوست و صمیمی دیده شدند. آقای مکرون گفته در جریان جی ۷ امسال با آقای ترامپ “صریح و جدی” داشته است.

۸- ترزا می، نخست وزیر بریتانیا

خانم می که از یک طرف مشغول مذاکرات خروج از اتحادیه اروپاست و از طرف دیگر در برابر افزایش تعرفه‌ها از سوی آمریکا همسو با اتحادیه اروپاست، هفته گذشته با آقای ترامپ تلفنی گفتگو کرد و وضع تعرفه های فولاد و آلومینیوم را “غیرقابل توجیه و عمیقا ناراحت‌کننده” خواند. او در کبک کانادا بارها از وقوع یک جنگ جهانی تجاری ابراز نگرانی کرد.

۹- لری کادلو، رئیس شورای اقتصاد ملی آمریکا

او ارشدترین مشاور اقتصادی آقای ترامپ است و اگر معمار سیاست افزایش تعرفه ها نباشد این روزها نگهبان و مدافع اصلی این تصمیم است و تلاش می‌کند برای این دستور جنجالی رئیس‌جمهور آمریکا دلایل نظری و تاریخی دست و پا کند. او با دفاع از پیشنهاد آقای ترامپ برای حذف همه تعرفه‌ها گفته این راه خروج از بحران و پرهیز از یک جنگ تجاری است. حذف تعرفه‌ها برای بنگاه‌های اقتصادی آمریکا بسیار سودمند خواهد بود چرا که آنها برای ورود به بازارهای بزرگی چون چین و یا مثلا بازار خودرو اروپا باید از مرز تعرفه‌های قابل توجه عبور کنند.

زوایای دیگر یک عکس

در حالی که عکس منتشر شده در حساب خانم مرکل بسیار مورد توجه قرار گرفته، سایر رهبران هم از همین صحنه اما از زوایای دیگری عکس هایی را در شبکه های اجتماعی منتشر کرده‌‎اند. از جمله امانوئل مکرون که عکس زیر را منتشر کرده که جمع بیشتری را ایستاده نشان می‌دهد آن هم در حالی که دونالد ترامپ نشسته و گویی در برابر نظر جمع مقاومت می‌کند.

حق نشر عکس
French presidency

گزارشگر وبسایت تی-آنلاین آلمان در توییتر با انتشار عکس‌هایی از همین صحنه اما از زوایای مختلف به نوعی از تفاوت و ماهیت اختلاف میان جی ۷ خبر داده است.

[ad_2]

خرید وی پی ان ارزان