[ad_1]
حق نشر عکس
Reuters
صدر از تشکیل دولت تکنوکرات، دموکراتیک و متعهد به ایجاد نسلی جدید سخن گفته است
روز سهشنبه، ٢٥ اردیبهشت (١٥ می)، کمییسون عالی انتخابات عراق اعلام کرد که شمارش بیش از ٩٠ درصد آرا در شانزده استان از هجده استان این کشور حاکی از آن است که فهرست سائرون همچنان پیشتاز انتخابات پارلمانی است.
رهبری فهرست انتخاباتی سائرون للاصلاح را مقتدی صدر، روحانی شیعه عراقی برعهده دارد که گفته است در نظر دارد در ائتلاف با جریان حکمت ملی به رهبری عمار حکیم و ائتلاف الوطنیه به رهبری ایاد علاوی، نخست وزیر پیشین، یک دولت تکنوکرات تشکیل دهد.
آقای صدر در توییتر خود نوشته است که دولت مورد نظر او “برای ایجاد نسلی جدید تلاش میکند تا شاهد تغییر به سوی اصلاحات باشد.” وی بر دموکراتیک بودن دولت آینده تاکید کرده و گفته است که این دولت تکتوکرات و بدون تعصبات حزبی خواهد بود.
+ ائتلاف صدر پیشتاز انتخابات عراق
+ مراکز رای گیری در عراق بسته شد
در جریان تبلیغات انتخاباتی، مقتدی صدر با شعار ریشهکنی فساد در تشکیلات دولتی وارد مبارزات انتخاباتی شد. براساس شمارش آرا تا صبح سهشنبه، پس از سائرون، ائتلاف فتح وابسته به شبهنظامیان شیعه و نزدیک به حکومت جمهوری اسلامی در ایران در رده دوم و ائتلاف نصر به رهبری حیدر عبادی، نخست وزیر، در رده سوم قرار دارند.
پس از اشغال عراق توسط نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا، مقتدی صدر در راس یک گروه شبهنظامی به عملیات خشونتآمیزی علیه نیروهای خارجی روی آورد و به عنوان یک روحانی تندرو شهرت یافت.
در ماههای اخیر، او از ایران فاصله گرفته و همچنین مخالفت با نزدیکی عراق و آمریکا تاکید نهاده و از تشکیل یک دولت متعهد به استقلال عراق و بازسازی اقتصادی این کشور و همراهی با نسل جوان سخن گفته است. وی تاکنون نسبت به تصدی سمت نخست وزیری ابراز تمایلی نکرده و به نظر میرسد که مایل است یک شخصیت مورد حمایت او این سمت را برعهده بگیرد.
با وجود پیشتازی فهرست به رهبری متقدی صدر در انتخابات پارلمانی، انتظار نمیرود که دولت آینده به سادگی و به سرعت تشکیل شود. پارلمان عراق ٣٢٩ کرسی دارد که بین چندین حزب و گروه بزرگ و کوچک و شماری نامزدهای مستقل تقسیم میشود. در گذشته توافق این گروهها برای تشکیل دولت گاه مدتها به طول انجامیده است.
عراق دارای نظام پارلمانی است و نخست وزیر و رئیس جمهوری، که جنبه تشریفاتی دارد، با رای نمایندگان تعیین میشوند.