پاسخ: Triboluminescence
آبنبات های وینت-ایزولا سبز، یک پیشنهاد مینی از تقسیم Wrigley از مریخ، هنگامی که به سرعت خرد می شوند، جرقه می کنند و درخشش می یابند. اما با چه مکانیکی یک آب نبات خوشمزه تبدیل به یک اسپارکلر می شود؟
شما می توانید پدیده triboluminescence را برای نشان دادن آتش بازی در دهان خود را تشکر کنید. Triboluminescence یک پدیده نوری است که از طریق نور ایجاد می شود وقتی مواد از بین شکستن مواد شیمیایی در مواد اولیه پاره پاره، خرد شده، مالش یا جدا می شوند. شایع ترین مکان، مردم به دلیل محبوبیت این فریب در میان کودکان مدرسه، به دلیل ترولولومینسانس، شکنندگی دهان شاداب از آبنبات های Wint-O-Green Life Saver است.
هنگامی که کریستال های شکر را له می کنید، خراب شدن ساختار بلوری الکترون ها را آزاد می کند سپس این الکترون ها با مولکول های نیتروژن در هوا در اطراف آنها برخورد می کنند. به نوبه خود، مولکول های نیتروژن به عنوان یک نتیجه از انرژی اضافی ارتعاش می کنند. اکثر مواقع انتشار این انرژی در طیف فرابنفش و چشم غیر قابل مشاهده است. شما می توانید آب نبات های سخت و شاداب با یک چکش را در تمام طول روز سرازیر کنید و احتمالا هرگز به عنوان یک جرقه قابل مشاهده نباشید. این جایی است که ویژگی های خاص آبنبات Wint-O-Green به بازی می انجامد و غیر قابل مشاهده و قابل مشاهده می شود.
عامل اصلی طعم دهنده در آبنبات Wint-O-Green، متیل سالیسیلات (روغن زمستانه ی سبز) است. متیل سلیسیلات فلورسنت است و زمانی که پرتوهای فوق العاده بنفش از کریستال های قند خرد شده خارج می شوند، اشعه ها را جذب می کند و آنها را به عنوان نور آبی قابل رؤیت منتشر می کند. هنگامی که شما یک دسته از آبنبات های سبز زمستانی را در دهان خود سرازیر می کنید و به نظر می رسد که جرقه های آبی در آن پرواز کنید، آنچه که شما واقعا می بینید، نور نور بسیار نازک از شکستن کریستال های شکر است که نور روغن زیتون را روشن می کند.
مثال های دیگر از triboluminescence شامل الماس است که آبی یا قرمز درخشان زمانی که به سرعت در حال سایش یا تحت شرایط مناسب (در طول روند شکل گیری و برش)، بلورهای کوارتز که باعث می شود انفجار نور سفید زمانی که لرزش و یا در برابر یکدیگر، و برخی از مارک های نوار که اگر به سرعت پیچ خورده یا رول نوار را فریاد زد، تابش نرم می شود.
حسن نیت ارائه میدهد از Wrigley / Mars، Incorporated.